TATRANSKÉ ZRUBY: AK schválila akreditáciu trom ďalším univerzitám

12.02.2010 Kežmarok

Tatranské Zruby 12. februára (TASR) – Akreditačná komisia dnes na svojom zasadnutí v Tatranských Zruboch schválila akreditáciu troch ďalších univerzít.
\"Je to Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre a Ekonomická univerzita v Bratislave, \" vymenoval predseda Akreditačnej komisie (AK) Ľubor Fišer.

Ďalej sa AK zaoberala niektorými študijnými programami, pričom neschválili študijný program Slovenský jazyk Univerzity Cyrila a Metoda (UCM) v Trnave a nedali ani súhlasné vyjadrenie fakulte politológie UCM v Trnave. \"V prípade študijného programu slovenčina oni nemali schválený ten program v rámci komplexnej akreditácie, oni to podali do iného študijného odboru, čo pre nás nie je prípustné, \" konštatoval Fišer. Dodal, že na škole už dávno vedeli, že akreditáciu nedostanú, takže mali študentov upozorniť a nájsť iné riešenie.

Na zasadnutí ešte nedotiahli do konca začlenenie Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. \"Navrhli sme určité zaradenie a vysoká škola sa k tomu musí podľa zákona ešte vyjadriť. Definitívne túto otázku doriešime na aprílovom zasadnutí na Donovaloch, \" uzavrel Fišer.
 

Vyberte región